Kalendář akcí ZŠ

P Ú S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2
První školní den 2024/2025
První školní týden
Stavební práce na školní zahradě
3
První školní týden
Stavební práce na školní zahradě
4
První školní týden
Stavební práce na školní zahradě
5
První školní týden
Stavební práce na školní zahradě
6
První školní týden
Stavební práce na školní zahradě
7
Stavební práce na školní zahradě
8
Stavební práce na školní zahradě
9
Stavební práce na školní zahradě
10
Stavební práce na školní zahradě
11
Stavební práce na školní zahradě
12
Stavební práce na školní zahradě
13
Stavební práce na školní zahradě
14 15
16
Třídní fond 1. pololetí
Pracovní sešity
17 18 19
Slavnostní přestřižení pásky k otevření nové školní zahrady
20
ZRUŠENO - Chovatelská a zahrádkářská výstava Svinčany
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Značení alergenů na jídelním lístku

Od 13.12.2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje.

Legislativa:

EU – nařízení evropského parlamentu a rady (EU) č. 1169/2011
ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek – 1a pšenice (špalda), 1b žito, 1c ječmen, 1d oves
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy)
  6. Sója a výrobky z ní
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody (všechny druhy ořechů) – 8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské ořechy, 8d kešu ořechy, 8e pekanové ořechy, 8f para ořechy, 8g pistácie
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
  13. Vlčí bob (lupina)
  14. Měkkýši a výrobky z nich