Kalendář akcí ZŠ

P Ú S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
Ekocentrum Paleta Pardubice- výlet
14 15 16
Divadelní představení "Pověsti české aneb pohádky pod Řípem"
17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
Oznámení o omezení dopravy
28
Oznámení o omezení dopravy
29
Oznámení o omezení dopravy
30
Oznámení o omezení dopravy
Regionální muzeum v Chrudimi- Pravěk na Chrudimsku
31
Oznámení o omezení dopravy
1
Oznámení o omezení dopravy
2
Oznámení o omezení dopravy
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Značení alergenů na jídelním lístku

Od 13.12.2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje.

Legislativa:

EU – nařízení evropského parlamentu a rady (EU) č. 1169/2011
ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek – 1a pšenice (špalda), 1b žito, 1c ječmen, 1d oves
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy)
  6. Sója a výrobky z ní
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody (všechny druhy ořechů) – 8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské ořechy, 8d kešu ořechy, 8e pekanové ořechy, 8f para ořechy, 8g pistácie
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
  13. Vlčí bob (lupina)
  14. Měkkýši a výrobky z nich