Kalendář akcí ZŠ

P Ú S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
Výuka plavání 2022/23
1. lekce plavání 2022/23
16 17 18
Ředitelské volno
19 20
21 22
2. lekce plavání 2022/23
23 24
Regionální muzeum v Chrudimi "Svědci adventního období"- zrušeno
25 26 27
28 29
3. lekce plavání 2022/23
30
Regionální muzeum v Chrudimi "Svědčí adventního období"náhradní termín
1 2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Jídelna > Seznam alergenů

Značení alergenů na jídelním lístku

Od 13.12.2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje.

Legislativa:

EU – nařízení evropského parlamentu a rady (EU) č. 1169/2011
ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek – 1a pšenice (špalda), 1b žito, 1c ječmen, 1d oves
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy)
  6. Sója a výrobky z ní
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody (všechny druhy ořechů) – 8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské ořechy, 8d kešu ořechy, 8e pekanové ořechy, 8f para ořechy, 8g pistácie
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany
  13. Vlčí bob (lupina)
  14. Měkkýši a výrobky z nich